Vesti << Nazad
 
 
Holandska Royal Agrifirm Grupa ulaže u srpski agrar
Postavljeno: 24.02.2014.

Beograd, 03.09.2013.  
          ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПРЕРАДУ ПРЕХРАМБЕНИХ
          ПРОИЗВОДА, ТРГОВИНУ НА ВЕЛИКО И МАЛО д.о.о.
         Цвијићева 112-120/3, 11000 БЕОГРАД
         ПИБ СР 100246782         ЖИРО РАЧУН:165-763-84
        МАТ. БР.: 17280864         ШИФРА ДЕЛ.:1091
                       ДИРЕКЦИЈА ТЕЛ/ФАКС.011/244-1196 244-6024

   ФАБРИКА СТОЧНЕ ХРАНЕ, ВЕЛИКА ПЛАНА

                      ТЕЛ./ФАКС: 026/515-725; 515-734
 
 
Holandska Royal Agrifirm Grupa ulaže u srpski agrar
 
 
            Holandska “Agrifirm grupa”, jedan od najvećih evropskih proizvođača stočne hrane, kupila je 35 odsto domaće kompanije “Sto posto”. Istovremeno je specijalizovana kompanija u okviru Agrifirma “Nuscience” postala većinski vlasnik domaćeg proizvođača vitaminskih/mineralnih  smeša za životinjsku ishranu “Novi Mix”, sa udelom od 51 odsto. Srbija poseduje dva puta više obradive površine u poređenju sa Holandijom, ali četiri puta manje grla stoke. Kroz snabdevanje proizvodima visokog kvaliteta i inovativnog koncepta hranjenja strani partneri će pomoći poljoprivrednicima da poboljšaju performanse životinja i time ostvare veći profit i omoguće razvoj poljoprivrednog sektora u Srbiji.
 
Predsednik Agrifrm grupe, Ton Loman (Ton Loman), izjavio je da Srbija kao zemlja sa oko 630 hiljada gazdinstava i oko 3,5 miliona hektara obradivih površina, ima odličan potencijal za dalji razvoj agrara.
 
"Strategija Agrifirma je fokusirana na inovacijama. Mi razvijamo i proizvodimo kvalitetne koncepte ishrane, u kombinaciji sa prilagođenim konsultacijama. Naš poslovni model već se pokazao uspešnim u Poljskoj, Mađarskoj i Ukrajini “, izjavio je Loman.
 
Patrik Kereman (Patrick Keereman), CEO Nuscience grupe istakao je da se odlučio na preuzimanje većinskog dela Novog Miksa zbog njegove moderne fabrike, visokih standarda kvaliteta, ambiciozne radne snage i odličnog potencijala u celokupnom regionu Balkana.
 
“Holandija je drugi po veličini izvoznik poljoprivrednih proizvoda u svetu, a verujemo da i Srbija može postati konkurentan proizvođač i izvoznik”, dodao je Kereman.
 
          Većinski vlasnik fime “Sto posto”, Zoran Vukadinović, potvrdio je da Srbija ima sve preduslove - resurse, tradiciju, radnu snagu, da postane veliki proizvođač poljoprivrednih proizvoda.
 
"Ako bi Srbija uspela da poveća svoj poljoprivredni bruto društveni proizvod za  samo upola vrednosti koji ima Holandija, ukupni bruto društveni proizvod Srbije bi se udvostručio. Da bi se to postiglo, potrebno je investirati u farm menadžment i tehnička znanja.  Naši partneri imaju kompletan know-how, investiraju 9 miliona eura godišnje samo u istraživanje i razvoj, imaju višedecenijsko iskustvo kao svetski lideri i sredstva koja su spremni da učine dostupnim preko kompanije "Sto posto" i ulože ih u razvoj naše poljoprivrede. To će doprineti da postanemo konkurentniji u međunarodnoj stočarskoj proizvodnji i da ne budemo kao sada prinuđeni na uvoz mesa ”, zaključio je Vukadinović.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sto Posto
 
Od 2004. godine privatizacijom  fabrike u Velikoj Plani kompanija Stoposto  je  pocela da se bavi proizvodnjom  stočne hrane. Automatizacijom  celokupnog procesa proizvodnje  poceo je i novi razvojni ciklus fabrike. Sa  timom koji broji ukupno 150 zaposlenih oni slede svoju viziju da budu  vodeći  proizvođač zdrave stočne hrane.  Svojom stalnim usavrsavanjem i  ponudom za sve kategorije i vrste domacih zivotinja kompanija Stoposto ima 10 % udela na trzistu, pravi ukupan  prihod od Eur 33 Mil godisnje i ostvaruje poslovnu dobit (EBITDA) od EUR 3.5 Mil   sto je i svrstava u lidere te oblasti u Srbiji.
www.stoposto.rs
 
 
Novi Mix
 
Novi Mix kompanija je osnovana pocetkom 2010,godine. Sa svojom najsavremenijom fabrikom premiksa u regionu u mogucnosti je da, pored njenog standardnog komercijalnog portfoliija, kupcima ponudi tipske proizvode koji se izrađuju prema njihovom zahtevu ili u saradnji sa stručnim timom fabrike . Mali tim zaposlenih sa velikim znanjem iz oblasti nutricionizma i proizvodnje zdrastveno bezbedne hrane u mogućnosti je da napravi i do 25000 tona godišnje sto je stavlja  na vodeće mesto po svojim kapacitetima.Sa sedištem u Velikoj Plani predstavlja značajan potencijal u agro biznisu Srbije.
www.novimix.com
 
 
Royal Agrifirm Group
 
Royal Agrifirm Group je Kooperativa u kojoj je oko 18,000 holandskih poljoprivrednika-preduzetnika i baštovana udružilo svoje snage. Kooperative obezbeđuje proizvode i pruža usluge za sektore stočarstva, ratarstva i hortikulture. Agrifirm ima oko 3,300 zaposlenih i 13 podružnica koje posluju u Evropi i Aziji. Neto prihodi iznose oko EUR 2,4 milijarde  godišnje. Sedište Kooperative je u Apeldornu, Holandija.
www.agrifirm.com
 
 
Nuscience Group
 
Nuscience Group je ključni partner za proizvođače stočne hrane širom sveta. Mi smo globalni lider u proizvodnji premiksa, koncentrata, mineralne ishrane, ishrane mladih životinja i aditiva u industriji stočne hrane. Naš stav vođen inovacijama omogućava nam da ponudimo održiva i ekonomski ostvariva rešenja za efikasnu proizvodnju stočne hrane i njenih sastojaka. Nuscience Group je usmerila svoju organizaciju sa fokusom na kupcima ka ponudi širokog spektra proizvoda za stočne mlinove, integratore i kućne mešalice. Kvalitet i vrhunske performanse garantuju našu posvećenost kao partnera koji poseduje znanje što se tiče izbora hrane za životinje i brige o njihovom zdravlju. Nuscience Group trenutno ima oko 650 zaposlenih i proizvodima snabdeva više od šezdeset zemalja. To stvara godišnji promet veći od EUR 340 miliona, a poseduje osam proizvodnih lokacija širom sveta. Nuscience Group je deo Royal Agrifirm Group.
www.nusciencegroup.com
 
 
 
SrpskiEnglish